Design SuiteVoorgedefinieerde rapporten gebruiken

Commando

Werkomgeving: Pad

Creëer rapport

Fundamentals, Design Suite, Architect, Landmark: Tools > Reports

Design Suite: Entertainment

Design Suite: Entertainment > ConnectCAD

Spotlight: Spotlight

Spotlight: Spotlight > ConnectCAD Documentation

ConnectCAD: ConnectCAD > Documentation

Sommige bouwkundige objecten (zoals deuren en ruimtes) uit de Vectorworks-uitbreidingsmodules bezitten een aantal vooraf gedefinieerde gegevens die zich bij de plaatsing automatisch aan deze objecten koppelen. Voor dergelijke objecten (alsook voor andere objecten binnen Vectorworks Architectuur, Landschap en Spotlight) zijn vooraf ingedeelde rekenbladen beschikbaar die deze gegevens rapporteren. Deze rapporten kan je op eender welk moment creëren. Als je objecten aan de tekening toevoegt, kan je het rekenblad laten herrekenen om de resultaten bij te werken.

Een voorgedefinieerd rapport kiezen

Om een voorgedefinieerd rapport te kiezen:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Rapport’ wordt geopend.

Zorg dat de Vectorworksvoorkeur Activeer de Vectorworksbibliotheek is aangevinkt. Anders zal de lijst met voorgedefinieerde rapporten leeg zijn. Zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Sessie.

Selecteer de optie Voorgedefinieerd rapport.

Selecteer het rapport dat je wilt creëren, uit de keuzelijst. Vink de optie Plaats rekenblad in de tekening om het rekenblad ook als afbeelding in de tekening te plaatsen.

Klik op OK om het geselecteerde rapport te creëren.

Als het geselecteerde rapport al bestaat in het bestand, wordt er een waarschuwing getoond. Je kan het oude rapport vervangen of het nieuwe rapport hernoemen.

Als je ervoor koos om het rapport in de tekening te plaatsen, klik dan op de plaats waar je het wilt invoegen. In het andere geval wordt het rekenblad automatisch geopend.

Een rapport dat je aanpast, kan je eventueel bewaren voor toekomstig gebruik. Open het Hulbronnenbeheer en importeer de rekenbladhulpbron (met de door je gekozen naam) in een bestand. Plaats daarna het bestand in de map Vectorworks]\Bibliotheek\Standaarden\Rapporten & Schemas. Hierna zal het aangepaste rekenblad beschikbaar zijn in de lijst met voorgedefinieerde rapporten. Zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren.

Een voorgedefinieerd rapport importeren

Je kan de rekenbladen ook rechtstreeks uit de Vectorworksbibliotheek in je bestand importeren.

Om een voorgedefinieerd rapport te importeren:

Ga naar de volgende locatie in de Bestandenlijst van het Hulpbronnenbeheer: Vectorworksbibliotheek\Standaarden\Rapporten_Schemas. Selecteer een bestand uit deze map.

Klik met de rechtermuisknop op een rekenblad in de Hulpbronnenlijst. Selecteer het commando Importeer in het contextmenu. Of: sleep de hulpbron naar het actieve bestand in de Bestandenlijst Zie Hulpbronnen importeren.

Tutorial Rekenblad: een standaardrapport creëren

Een rapport creëren

Concept: Bibliotheken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.